> musicians without borders

Musicians without Borders

 
 

Onder het motto 'Oorlog verdeelt, muziek verbindt', zet Musicians without Borders zich in om met de kracht van de muziek verschillen tussen mensen te overbruggen, gemeenschappen met elkaar te verbinden en de wonden van oorlog en geweld te helen.

Onder het motto 'Oorlog verdeelt, muziek verbindt', zet Musicians without Borders zich in om met de kracht van de muziek verschillen tussen mensen te overbruggen, gemeenschappen met elkaar te verbinden en de wonden van oorlog en geweld te helen. 

Doordat Musicians without Borders voor langere termijn lokaal betrokken blijft, is haar kracht om met de deelnemers aan workshops en activiteiten vaardigheden en talenten te ontwikkelen, verdriet en verlies te begeleiden en bruggen van verzoening te bouwen in gemeenschappen die door het huidige conflict verdeeld zijn. Professionele lokale trainers zijn gespecialiseerd in het geven van community muziekprogramma’s met duizenden kinderen en jongeren die te maken hebben met trauma’s, angst en isolatie als een gevolg van dagelijks geweld in het conflicten.

Sinds 2008 heeft Musicians without Borders innovatieve programma’s uitgevoerd in de West Bank vluchtelingenkampen, scholen, ziekenhuizen, opvanghuizen en dorpen op de West Bank. Activiteiten die het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten, een zelfvertrouwen dat vaak door gebrek aan opvoedkundige en sociale structuren te lijden heeft. Zie ook: www.musicianswithoutborders.org.

Het project Palestine Community Music wordt ondersteund door WereldWerk  en besteedt aandacht aan de meest kwetsbare groepen van de bevolking: kinderen in geïsoleerde dorpen, en vooral kinderen met fysieke of verstandelijke beperkingen. Het doel daarbij is om het gevoel te versterken van 'ergens bij te horen, een gemeenschap'.  Muziekactiviteiten dragen daaraan bij en helpen om de veelal jonge deelnemers toe te rusten als culturele leiders in hun eigen gemeenschap, maar ook hen uit te dagen te werken aan hun eigen ontwikkeling. In een vorm van 'train de trainer' worden maatschappelijk werkers, leraren, jeugdleiders en muzikanten toegerust om kinderen in de ontwikkeling van hun emotionele en sociale vaardigheden te begeleiden.

Door de duurzame betrokkenheid van Musicians without Borders en WereldWerk bij dit project, worden jaarlijks jaar duizenden kinderen bereikt. 

Terug


Musicians Without Borders

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2023 Doopsgezind.nl