> comforters en meer > activiteiten update

Activiteiten update

 
 

Update 15-2-2021
In het kader van de GreatWinterWarmUp at home plaatsen we op deze site foto's van comforters die vanaf oktober 2020 thuis gemaakt zijn. Ze zijn te bekijken in het menu onder het kopje Verhalen, ervaringen, foto's.
Lees HIER de brief met de oproep en uitleg van de GreatWinterWarmUp at home.  

Update 27-1-2021 
Lees HIER de brief met het laatste nieuws over het transport naar Jordanië.

UPDATE: Oktober 2020
308 comforters en 1091 tassen (waarvan 200 gevuld met naaigerei) zijn vervoerd naar Geisberg (Frankrijk), waar alles vanuit Duitsland en Frankrijk verzameld wordt. Hier worden de overige tassen gevuld met schoolspullen en tenslotte in een container gepakt. Deze container zal met een schip vanuit Antwerpen of Rotterdam naar Jordanië vervoerd worden. 

Lees HIER de bedankbrief voor de makers van de comforters en tassen.

Maart 2020: Waren we aan het begin van het jaar nog vol van alle plannen, de realiteit heeft ons ondertussen ingehaald. Alle jubileumactiviteiten vanwege het 100 jarig bestaan van MCC zijn afgelast of uitgesteld. 

Gelukkig gaat het transport in oktober 2020 naar Jordanië door. In Nederland is de afgelopen tijd (en nu nog individueel) hard gewerkt aan het maken van comforters en tassen. De planning van 250 comforters en 900 tassen wordt ruimschoots gehaald. Hulde daarvoor aan alle maaksters/makers. 
In september nemen we contact op met de comfortersgroepen om het vervoer te regelen.
In Geisberg worden de tassen (ook die van Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) gevuld met schoolspullen. In Nederland zijn dan al 200 tassen gevuld met naaigerei. 
De comforters worden in balen geperst en daarna wordt alles in een container gedaan, waarna de container via Rotterdam naar Jordanië verscheept wordt. 

Het transport met hulpgoederen gaat naar Jordanië, om daar mensen praktisch te helpen met comforters en tassen met nuttige spullen, maar ook door ze hoop te geven. Hoop op een toekomst. 
Uiteraard kan iedereen en iedere gemeente hieraan bijdragen door het maken van tasjes en comforters (zie ook pagina "Handleidingen") en natuurlijk ook door geld voor dit doel te storten bij Doopsgezind WereldWerk:  rek.nr. NL27TRIO 078 688 0333
o.v.v. Comforters en tassen 2020.

Eerdere acties:

* Op 18 januari is de Great Winterwarm up gehouden, in Nederland de WinterWarme Comfortersmaakdag genoemd. De dag was een groot succes. In Zwitserland, Duitsland en Nederland werd vanaf 10.00 uur aan comforters gewerkt, waarna het werk doorging in Canada en NoordAmerika. Het doel om op die dag wereldwijd zoveel mogelijk comforters te maken heeft een aantal van 9504 comforters opgebracht. Binnenkort is hier een verslag te lezen en foto's en filmpjes te zien. 

* Bij de vrouwencontactgroep in Buitenpost werd een lezing gegeven met als titel: Een groep vrouwen gaat beginnen met het maken van comforters. 

* Op een MBO opleiding in Drachten zijn op 27 januari workshops gegeven om leerlingen kennis te laten maken met het maken van comforters en het verhaal hierover.

* In februari 2019 werden comforters gezonden naar Lesbos. Een spontane actie van Zwitserland, Duitsland en Nederland om vluchtelingen letterlijk warmte te geven.

* In 2017-2018 is door Doopsgezind Wereldwerk samen met de groep Vluchtelingenquilt, het Mennonite Central Committee (MCC) en vele individuele doopsgezinden hard gewerkt om hulpgoederen bijeen te brengen, bestemd voor Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten. Dit gebeurde in  samenwerking met Zwitserse, Franse en Duitse doopsgezinde zuster-organisaties. Tal van doopsgezinde gemeenten, en ook andere denominaties, sloten zich aan  bij deze actie en maakten 'Comforters' (Quilt-dekens) en  tasjes voor zogenaamde ‘School-kits', ook werden er talloze sokken gebreid. De schooltasjes werden gevuld met o.a. schoolspullen zoals schriften, potloden, een lineaal etc. Verder werd geld bijeengebracht voor de inhoud van de tassen en het verschepen van goederen. 
Tijdens de Merk 2018 (Conferentie van Europese doopsgezinden) werd voor het congrescentrum in Montbéliard een scheepscontainer gevuld met 5600 school-kits, 810 emmers als relief-kits, 364 comforters en talloze sokken. Tenslotte zijn er nog een aantal pallets met wasmiddelen en enkele honderden fleece dekens aan de container toegevoegd.

Lees meer...

 

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl