> werkgroep mara district tanzania

Werkgroep Mara District Tanzania

 
 

De werkgroep Mara coördineert het vredes- en hulpwerk van doopsgezind WereldWerk in het Mara District in Tanzania. Door onregelmatige regenval, onvruchtbaarheid van de bodem en insecten vallen de oogsten in dit gebied vaak tegen. Het inkomen is er onder de VN-armoedegrens en de medische zorg is er verre van voldoende. 


Hulp bij gezondheidszorg en agrarische steun

Doelen van de werkgroep zijn dan ook onder meer: faciliteren van gezondheidszorg, verlagen van gezondheidsrisico’s  en onderwijs over gezonde leefwijzen. Ook op agrarisch gebied zorgt de werkgroep voor steun, in de meeste gevallen in natura. Bij alle projecten werkt de Mara-werkgroep nauw samen met de lokale bevolking of afgevaardigden. 


Sponsoring 

Behalve van dgWereldWerk krijgen sommige projectonderdelen financiële steun bij andere organisaties zoals het NCDO, Impulsis en Stuwkracht 10.


Betrokkenheid doopsgezinde gemeenten.
 
De doopsgezinde gemeenten zijn betrokken bij de onderstuning van een aantal projecten. Dit levert inspirerende contacten over en weer op. En soms leidt het tot een wederzijds bezoek. Voor de gemeenten die betrokken zijn bij dergelijk contacten levert het een wereldwijde verbondenheid op die bijdraagt aan de verdieping van het eigen gemeentleven. 


Lees hier meer over de activiteiten van de Mara Werkgroep. Wilt u zich inzetten voor de de projecten van doopsgezinde gemeenten en organisaties in Tanzania? Of hen beter leren kennen? Graag! Stuur ons een e-mail en we nemen contact met u op.  

 

U kunt ons financieel ondersteunen door een gift over te maken op:

Rekeningnummer: NL27 TRIO 0786 8803 33


t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer

Omschrijving: MARA Werkgroep (evtl. vermelding van een specifiek project)

 

Jaarverslagen treft u hier aan:

Terug naar Werkgroepenoverzicht

 

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl