> wereld projecten > community music

Palestine Community Music

 
 

Midden Oosten Werkgroep -  Palestine Community Music is uitgegroeid tot een veelzijdig programma. Het zet jongeren in hun kracht. Hierdoor durven zij zich niet alleen te uiten, maar kunnen ook de gemeenschap om hen heen helpen. Het project biedt positieve en muziek gerelateerde activiteiten voor jongeren die sociale of culturele kansen missen. Duizenden gemarginaliseerde kinderen op de Westelijke Jordaanoever zijn inmiddels bereikt met leiderschapstrainingen voor muziek en geweldloosheid en muziekworkshops voor doven en kinderen met speciale behoeften. Het helpt deelnemers om vaardigheden en talenten te ontwikkelen, verdriet en verlies te verwerken en bruggen te bouwen in samenlevingen die verdeeld zijn geraakt door recent of lopend conflict. Speciale projecten die rap als uitgangspunt hebben beogen sociale veraandering. Muziek als therapie wordt in samenwerking met Music as Therapy International aangeboden. Het Palestine Community Music project beoogt:

  • Bij te dragen aan een cultuur van geweldloosheid, samenwerking, begrip en empathie 
  • Professionele training voor Palestijnen die met kinderen en muziek willen werken, inclusief de online cursus “Music as Therapy” (Londen)
  • Verzamelen van muziekinstrumenten

Meer informatie is hier verkrijgbaar.

WereldWerk voelt zich verbonden met de doelstellingen van het Palestine Community Music project en  ondersteunt dit  van ganser harte. In 2018 is het streven om daarvoor een bedrag van € 5500,- bijeen te brengen. Helpt u mee? 

Terug


project

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl