Nieuws

Nieuwsbrief nr 20 | oktober 2019

Nieuwsbrief nr 20 | oktober 2019
Via de digitale nieuwsbrief Doopsgezind NU blijft u op de hoogte van nieuws, activiteiten en ontwikkelingen binnen de doopsgezinde geloofsgemeenschap, zowel landelijk als regionaal. Daarnaast is er ruimte voor berichtgeving uit de oecumene. Doopsgezind NU verschijnt twee keer per maand en wordt uitgegeven door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit. Lees meer >>


Ja-en

Ja-en
Geef je nu op voor het WereldWerkfestival op zaterdag 26 oktober in Dopersduin Schoorl via wereldwerkfestival@gmail.com en ga met Maaike Ament theater maken. Wat hebben samenwerken voor een betere wereld en improvisatietheater met elkaar gemeen? Heel veel! In deze workshop gaan we op een speelse manier ervaren hoe we door „Ja-en” te zeggen, en door elkaar te laten schitteren, op een creatieve manier kunnen samenwerken, waarbij er ruimte is voor ieders creativiteit en ideeën. We gaan met elkaar allerlei improvisatietheaterspellen doen en veel lol maken!


Menno's Global Village

Menno's Global Village
Op het WereldWerk-festival op 26 oktober vertellen jongeren die via Menno’s Global Village op reis zijn geweest over hun ervaringen. Zoals Kira, die deelnam aan de Peacewalk door Nepal. Zonder wifi en telefoonbereik, 100 kilometer door het prachtige Dhading-gebied, samen met de Nepalese bevolking, pratend of in stilte leren van elkaar. Ook komen Lotte en Dorus vertellen over hun bezoek aan een jongerenconferentie in Oekraïne, in een gebied vlakbij waar het gewapend conflict met Rusland gaande is. Ze spraken onder meer met jongeren over wat deze dagelijkse strijd voor hen betekent en leerden welke rol de kerk probeert te spelen voor die continue leven met dreiging.
Geef je nu op via wereldwerkfestival@gmail.com.
Meer info op www.dgwereldwerk.nl


Luchthavenpastoraat op Schiphol

Luchthavenpastoraat op Schiphol
Tijdens het festival Het huis van WereldWerk op 26 oktober vertelt Theo te Winkel over het Luchthavenpastoraat. Hij is acht jaar voorzitter en eerste vrijwilliger geweest van het Schipholpastoraat. Weinig mensen weten dat er zoiets bestaat, maar de inhoud is erg boeiend en dankbaar. In het gastenboek staat vaak geschreven dat men graag via Schiphol vliegt, omdat er zo’n warm en goed pastoraat is met een ruim en oecumenisch stiltecentrum. Geef je nu op via wereldwerkfestival@gmail.com Meer info op www.dgwereldwerk.nl


An ocean story

An ocean story
Spreker op het WereldWerkfestival 26 oktober as. is Sander van Weert. Wees erbij! 
Documentairemaker Sander van Weert werkt en werkte onder meer in opdracht van Dopper, WakaWaka, Cordaid, Unicef, The Economist en de Europese Unie. Zijn documentaires gaan over maatschappelijke thema’s als armoede, (sociaal) onrecht, vervuiling en klimaatverandering. Daarbij belicht hij niet alleen de problemen, maar ook mogelijke oplossingen en de mensen die zich daarvoor inzetten. Eind september ging in het Tuschinski zijn documentaire ‘An Ocean Story’ in première, over de bedreigde leefbaarheid van onze oceanen. Op het WereldWerk-festival op 26 oktober komt Sander vertellen over zijn ervaringen, ontmoetingen en inzichten die hij in de loop der jaren opdeed – uiteraard afgewisseld met prachtige en soms schokkende beelden uit zijn films.
Geef je nu op via wereldwerkfestival@gmail.com.
Meer info op www.dgwereldwerk.nl https://youtu.be/DiqXinDr0aI


Spelen met vrede
Festival Het huis van WereldWerk zaterdag 26 oktober Dopersduin Schoorl van 0 tot 100 jaar!
Workshop – Presentatie ‘Spelen met Vrede’…....samenwerken is veel leuker!! Door Margreet Stelling en Maarten van der Werf.  
Kinderen en volwassenen kunnen bordspellen doen met creativiteit en plezier. Door te kiezen voor een spel waarin samenwerking en geweldloosheid centraal staan. In plaats van een spel met winnaars – en dus verliezers……. Dat kan op school, thuis, in wijkcentra en jeugdclubs, kerkelijke gemeenten, in gezinnen en met grootouders. 
We groeien allemaal op in een cultuur waarin competitie de dienst uit lijkt te maken. Het gaat dan over winnen en de beste zijn, jouw team dat de beste wordt en de beste blijft,  de hoogste cijfers, de eerste plaats en de slimste zijn. Kortom …..een winnaarsmentaliteit ….… zelfs in de kerk.  
De Workshop-Presentatie ‘Spelen met vrede’ legt de nadruk op samenwerken, samen één doel bereiken en daarbij plezier beleven.
Geef je nu op via: wereldwerkfestival@gmail.com
Meer info op www.dgwereldwerk.nl


123456789
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl