> nieuws

Nieuws

 
8 mei 2020

Tanzania en COVID-19

Corona in Tanzania:

 De overheid reageerde direct toen het virus werd gemeld in Tanzania. Gezondheidspersoneel werd geïnstrueerd en de scholen gesloten. Maar … kerken en moskeeën konden hun diensten voortzetten, de president zei dat dit immers plaatsen van “healing” zijn. De bevolking maakt niet de indruk de dreiging al serieus te nemen. Samen met de zeer beperkte gezondheidszorgvoorzieningen en het ontbreken van geld, moet gevreesd worden voor een zeer groot aantal doden in de sub-Sahara landen. Gezien de enorme armoede hebben de mensen geen geld om een krant te kopen, laat staan een radio of TV. Toen ik vlak voor vertrek vertelde aan een groep vrouwen dat er een ernstig virus aankwam begonnen ze hard te lachen en dachten dat ik een grapje maakte. Ze begrepen het niet. Daarin schuilt een groot gevaar. 
Om die reden is doopsgezind WereldWerk al gestart met een actie om geld in te zamelen voor ons zorgcentrum Bethsaida en de twee andere doopsgezinde ziekenhuizen in Tanzania. 
Tanzanianen die het gevaar van de Corona virus volledig begrijpen zeggen dat de mensen “dood zullen gaan als kippen”. In ziekenhuizen maakt men zich grote zorgen. 
In Tanzania wonen mensen veelal in hutten en hebben slechts toegang tot smerig water. Het is daar onmogelijk om 20 x je handen te wassen en afstand te houden tot elkaar. Bovendien, hoe kun je van mensen verwachten om binnen te blijven als ze met z’n achten in een hut zitten. 
Artsen en verpleegkundigen zullen echter hun uiterste best doen om de zieken te helpen. Ook als de situatie hopeloos lijkt. Onderstaand bericht sturde Bwire Chirangi, medisch directeur van het Shirati ziekenhuis. Hij schreef dit:
“Well, Shirati Hospital is looking for funding...the hematological Machine is not functioning and everyone is anxious, worry, nervousness due to corona virus spreading...”  
Laten wij dan in elk geval onze broeders en zusters daar helpen en hen geld sturen voor beschermende kleding en medicijnen.

Ook u kunt mee helpen door een bijdrage te storten op de rekening van WereldWerk

Rekeningnummer is: 
NL27 TRIO 078 688 0333 
t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer
Onder vermelding van: 'Tanzania Corona'

 

Tanzania MARA


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl