> nieuws

Nieuws

 
23 maart 2019

Noodhulp cycloon Idai

Doopsgezind WereldWerk opent zijn rekeningnummer voor hulp

De verwoestende cycloon Idai trok op 14 maart over grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Idai kwam met windsnelheden tot 200 kilometer per uur aan land, en veroorzaakte enorme overstromingen. Bijna 3 miljoen mensen zijn getroffen door de hevige regenval, sterke wind en overstromingen. De schade is enorm en het aantal slachtoffers blijft stijgen. In Malawi zijn meer dan 82.000 mensen ontheemd geraakt in de districten Chikwawa, Nsanje, Mulanje en Phalombe en nog eens 17.100 mensen in Mozambique zijn gedwongen om hun huizen te ontvluchten in de provincies Niassa, Tete en Zambezia. Naar schatting 85.000 hectare gewassen zijn overstroomd, met gevolgen voor bijna 60.0000 kleine boeren.


Mennonite Central Committee (MCC) , onze Amerikaans-Canadese zusterorganisatie is aanwezig in Malawi, Mozambique en Zimbabwe en assisteerde de afgelopen jaren bij de bouw van putten en zanddammen, en in natuurbehoud, onderwijs en gezondheidszorg. Inmiddels heeft MCC contacten met hulporganisaties in het gebied en is er al een zending met dekens, zeep, hygiene kits, school kits, relief kits en canned meat onderweg naar Malawi. 

 

Doopsgezind WereldWerk werkt op tal van gebieden nauw samen met MCC. Dit werk kan niet zonder steun van mensen in doopsgezinde gemeenten. Samen staan we sterker voor mensen in nood. Help ons de boodschap verspreiden of doneer.

 

WereldWerk stelt zijn rekeningnummer open voor giften om de nood in deze landen te verlichten. Wij sluizen het geld door naar MCC. Het rekeningnummer is: NL27 TRIO 078 688 0333 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer. Vermeld bij uw overschrijving ‘noodhulp Idai’. Met uw bijdrage, klein of groot, kunt u mensen in nood helpen. Hartelijk dank.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl