> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | Kinderrechtenspel met Ankelien

Dopersduin, Schoorl

De tweede editie van de kinderconferentie zit er aan te komen. Op 9 en 10 maart wordt het thema ‘Rechten van het kind’ behandeld met de deelnemers. De komende weken lichten we alvast een klein tipje van de sluier op door de workshops bekend te maken. Deze week stelt Ankelien Schrale zich voor, zij gaat het kinderrechtenspel spelen.

Hoi Ankelien, wie ben je?

Ik ben Ankelien Schrale en ik ben leerkracht van groep 7/8 op een basisschool in Utrecht. Ik vind het in mijn klas en in de maatschappij erg belangrijk dat kinderen weten wat hun rechten zijn: het recht op goed eten en drinken, het recht op onderwijs. Kinderen ontwikkelen zich beter op die manier.

Wat voor workshop ga je geven?

Ik ga met de deelnemers het kinderrechtenspel spelen. We kijken welke rechten je als kind hebt en welk recht voor jou belangrijk is. Ik ben ook heel benieuwd wie tussen de echte rechten de neppe rechten eruit kan vissen. Er zitten namelijk ook allemaal verzonnen rechten in het spel. Aan het einde van het spel bespreken we of we misschien nog een recht kunnen toevoegen aan de al bestaande rechten van het kind. 

Bij welk ‘recht van het kind’ past jouw workshop?

Bij mijn workshop past het recht op onderwijs. Zodat je kunt leren wat je rechten zijn. En door het recht op onderwijs kun je leren wat je zelf wilt leren. Ik vind het belangrijk dat je zelf invloed hebt op wat, waar, wanneer en hoeveel je leert. Zodat je jezelf een mooie toekomst kunt geven.

De kinderconferentie vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart, op Dopersduin (Schoorl). De conferentie is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl