> nieuws

Nieuws

 
4 februari 2019

Save the European Peace Project

WereldWerk partner Church and Peace roept op tot handhaving van het Europees vredesproject.In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019 roept een brede alliantie van 74 organisaties en instellingen uit negen Europese landen op tot redding van het Europese vredesproject te behouden. Onder de ondertekenaars bevinden zich Kerk en Vrede, evenals vele verenigingen voor vredesbeweging, kerken en kerkelijke organisaties, de hulporganisaties Misereor en Brood voor de Wereld en de milieuorganisatie Greenpeace.

Gezien het grote aantal gewelddadige conflicten eisen de ondertekenaars dat de EU meer investeert in geweldloos conflictbeheersing.

De alliantie bekritiseert de plannen van de Europese Unie om miljarden te investeren in wapenonderzoek en militaire samenwerking met derde landen. De EU dienst geen staten te bewapenen die oorlog voeren of mensenrechten schenden. Tevens mag de bevordering van vrede en mensenrechten niet ten prooi vallen aan de verdediging tegen vlucht en migratie.

Een petitie van die strekking kan getekend worden op https://www.forumzfd.de/en/savethepeaceprojecteu.Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl