> nieuws

Nieuws

 
1 februari 2019

We gaan ze brengen!

Comforters voor vluchtelingen op Lesbos.

Het was nog even spannend of alles op tijd geregeld kon worden, maar het is gelukt. Rond 10 februari gaat een groot pakket van ongeveer 250 comforters naar Moria op Lesbos. De comforters (kleurige gevoerde dekens) zijn gemaakt door quiltgroepen van Doopsgezinde gemeenten in Zwitserland, Duitsland en Nederland (t.w. Leeuwarden, Drachten, Joure, Zaandam, Landsmeer/Den Ilp, Bussum-Naarden, Almere, Enschede en Den Haag). Dinsdag 5 februari vertrekt een bestelbus vanuit Basel via Ludwigshafen, naar Zevenhuizen (ZH) en ook vanuit Espelkamp (Dld) worden comforters naar de transporteur Mission Relief Logistics in Zevenhuizen gebracht. Door quiltgroepen in Nederland zijn in korte tijd 65 comforters gemaakt. De vorige transporten (2015, 2017 en 2018) hadden als bestemming vluchtelingenkampen in JordaniŽ en Libanon. Met dit tussentijds transport hopen we een grote groep vluchtelingen op Lesbos troost en warmte te bieden.

De hulpgoederen worden ter plaatse gedistribueerd door Attika Human Support, een lokale organisatie die al vele jaren actief is in het ondersteunen van vluchtelingen en asielzoekers op Lesbos. De organisatie is in handen van vier doopsgezinde hulporganisaties in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Nederland. Voor Nederland is dat doopsgezind WereldWerk te Almere. Mennonite Central Committee West-Europe is als logistiek adviseur betrokken bij deze actie. Voor 2020 staat er weer een transport gepland naar het Midden-Oosten. De quiltgroepen kunnen doorgaan met het maken van deze troostrijke dekens.


Wilt u deze actie ondersteunen, dan kunt u een bijdrage storten op NL27 TRIO 078 688 0333 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer o.v.v. 'Comforters Lesbos'. Uw hulp is hard nodig !


Meer informatie:
Marjan Huisman
e-mail: marjangrooters@live.nl
tel. 0513 416702
www.dgwereldwerk.nl


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl