> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | Kinderyoga met Jet

Dopersduin, Schoorl

De tweede editie van de kinderconferentie zit er aan te komen. Op 9 en 10 maart wordt het thema ‘Rechten van het kind’ behandeld met de deelnemers. De komende weken lichten we alvast een klein tipje van de sluier op door de workshops bekend te maken. Zo verzorgt Jet de Graaf een workshop kinderyoga.

Hoi Jet, wie ben je?

Ik ben Jet de Graaf en ik geef kinderyoga. Ik werk in het dagelijks leven eigenlijk in de jeugdzorg. Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat we kinderen vaak verbaal benaderen, dus we spreken ze aan met woorden. Maar veel kinderen kunnen soms nog niet goed met woorden uitleggen wat er met hun gevoel of lichaam gebeurt. Ik heb daarom een opleiding tot kinderyoga-therapeut gevolgd. Dat is een andere manier om je gevoel te uiten.

Wat voor workshop ga je geven?

Tijdens de workshop kinderyoga leer je spelenderwijs je eigen grenzen aan te geven. Je kunt er ook mee leren ontspannen. Het kan je helpen om wat rustiger te blijven in je hoofd. Waardoor je je ook beter kunt concentreren.

Bij welk ‘recht van het kind’ past jouw workshop?

Het is voor kinderen gezond om te spelen, maar als kinderen niet gezond zijn spelen ze minder. Als je bijvoorbeeld heel druk in je hoofd bent ga je minder spelen, omdat je misschien wel zit te piekeren. Het spelen, de yoga, is een middel om een goede gezondheid te krijgen. En andersom zorgt een goede gezondheid ervoor dat je fijner kunt spelen. Bij kinderyoga horen dus eigenlijk twee verschillende rechten: het recht om te spelen en het recht op gezondheid.

De kinderconferentie vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 maart, op Dopersduin (Schoorl). De conferentie is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl