> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie 2019 | rechten van het kind

Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

‘De conferentie ging over dingen die de wereld beter kunnen maken, zoals vrede en dingen die goed zijn voor de natuur.’Met die kernachtige samenvatting omschreef één van de deelnemers de eerste editie van de Kinderconferentie in 2016. Komend voorjaar wordt er weer eentje georganiseerd, dit keer over de rechten van het kind.  

Over de hele wereld leven kinderen, in heel verschillende omstandigheden. Toch hebben die kinderen allemaal dezelfde rechten. Deze 10 kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Welke zijn dat en waarom zijn ze er eigenlijk? En worden die wel overal nageleefd? Wat betekenen die rechten als je in Nederland woont en wat is het verschil met kinderen in andere landen? Zit er een recht bij dat wel weer weg kan, of moet er juist eentje bij? Wat zijn de basisvoorwaarden voor kinderen om een fijn leven te hebben? En horen er bij die rechten eigenlijk ook plichten? 

Op de tweedaagse conferentie gaan de deelnemers met deze en andere vragen aan de slag. Daarbij wordt gekeken naar wat de kinderen zelf belangrijk vinden en waar zij zelf in hun omgeving een verschil kunnen maken. Het thema wordt verkend in workshops waarin hoofd, hart én handen aan het werk worden gezet. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor spel en ontspanning, een film of een tof avondspel. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken!

Dit keer is de conferentie, die plaatsvindt op 9 en 10 maart 2019, alleen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groep 5 t/m 8), dus voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar. De conferentie vindt plaats op Dopersduin. 

Over het programma lichten we de komende tijd online tipjes van de sluier op. Dus houdt de website goed in de gaten!

Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.

kinderconferentie


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl