> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 10:30 uur

Kinderconferentie - De wereld beter maken

Dopersduin, Schoorl

Kinderconferentie - De wereld beter maken

‘De conferentie ging over dingen die de wereld beter kunnen maken, zoals vrede en dingen die goed zijn voor de natuur.’ Met die kernachtige samenvatting omschreef één van de deelnemers de eerste editie van de Kinderconferentie in 2016. Komend voorjaar wordt er weer eentje georganiseerd, dit keer over de rechten van het kind.


Over de hele wereld leven kinderen, in heel verschillende omstandigheden. Toch hebben die kinderen allemaal dezelfde rechten. Deze 10 kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Welke zijn dat en waarom zijn ze er eigenlijk? En worden die wel overal nageleefd? Wat betekenen die rechten als je in Nederland woont en wat is het verschil met kinderen in andere landen? Zit er een recht bij dat wel weer weg kan, of moet er juist eentje bij? Wat zijn de basisvoorwaarden voor kinderen om een fijn leven te hebben? En horen er bij die rechten eigenlijk ook plichten?

Op de tweedaagse conferentie gaan de deelnemers met deze en andere vragen aan de slag. Daarbij wordt gekeken naar wat de kinderen zelf belangrijk vinden en waar zij zelf in hun omgeving een verschil kunnen maken. Het thema wordt verkend in workshops waarin hoofd, hart én handen aan het werk worden gezet. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor spel en ontspanning, een film of een tof avondspel. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken!

Dit keer is de conferentie, die plaatsvindt op 9 en 10 maart 2019, alleen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groep 5 t/m 8), dus voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar. Een jaar later komt er een conferentie speciaal voor tieners/middelbare scholieren (13 t/m 15 jaar). De conferentie vindt plaats op Dopersduin. Meer informatie over het programma en inschrijfmogelijkheden volgt dit najaar op de website van de doopsgezinde jongeren en van Doopsgezind WereldWerk.

Reacties na de eerste conferentie
- ‘Ik vond het spannend en leuk om erheen te gaan. Allebei. Spannend omdat er allerlei mensen waren. En leuk omdat ik naar het klimduin kon en leuke activiteiten kon doen. Ik kende al een paar andere kinderen en toen ik er was probeerde ik nieuwe vrienden te  maken’. - Hugo Friso (9 jaar)

- ‘Na de conferentie ben ik samen met mijn broertje afval gaan oprapen, we hadden echt emmers vol! Ik heb ook aan klasgenoten verteld over zwerfafval. Het samenzijn met andere kinderen was erg fijn. Dat was gezellig en leuk ik heb heel veel gelachen. Ik heb ook niet zo veel geslapen, want het was veel te gezellig!’ – Emma (11 jaar)

- ‘Het ging over plastic soep en over hoe we kunnen zorgen dat we niets meer in de zee gooien. Iemand vertelde dat sommige mensen heel veel opruimen en dat zien andere mensen en die denken dan: dat kan ik niet, dat ga ik niet doen! Maar als je iemand één ding ziet opruimen, dan denk je, dat kan ik ook!’ – Marre (8 jaar)


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl