Nieuws

 
 
23 oktober 2018

Vredeswerk in Honduras

In september was de collecte van Doopsgezind WereldWerk bestemd voor het vredeswerk in Honduras. In de Oktober-nieuwsbrief van MWC (Mennonite World Conference) lezen we over Damaris Guaza Sandoval, een 26-jarige MCC/MWC vrijwilligster uit Colombia, die als maatschappelijk werkster een jaar bij Proyecto Paz y Justicia in La Ceiba (Honduras) werkte onder kinderen en studenten om hen uit te rusten met instrumenten om conflicten vreedzaam op te lossen. Het initiatief van PPyJ is des te belangrijker, omdat Honduras een van de landen in de wereld is met het hoogste percentage doodslag.


Proyecto Paz y Justicia is een project van IEMH (Doopsgezinde Broederschap van Honduras) en MCC (Amerikaanse doopsgezinde hulp- en vredesorganisatie) gericht op vrede en gerechtigheid. Guaza introduceerde materiaal voor workshops over vredesopbouw en geweldpreventie bij de oudere studenten om daarmee les te geven aan jongeren. "Veel van de kinderen waarmee we werken, komen uit wijken met veel geweld en het is noodzakelijk om alternatieve manieren te bieden om conflicten op te lossen zonder geweld te gebruiken", legt ze uit.

MCC photo/Ilona PaganoniMCC photo/Ilona Paganoni

Aan het einde van haar vrijwilligersjaar besloot ze nog een jaar in Honduras te blijven en voor MCC haar werk met PpyJ voort te zetten. Ze zegt dat haar ervaringen in het afgelopen jaar haar veel geleerd hebben om de mensen en processen in de gemeenschap beter te begeleiden. "Het is echt een geschenk van God om te blijven wonen en dienen in dit prachtige land", zegt ze. "Ik heb veel geleerd van de mensen met wie ik te maken heb gehad. Ik ben vol hoop en liefde om de reis voort te zetten."
(Voor het volledige verslag: https://mwc-cmm.org/content/yamen-ambassador-peace-amid-violence)


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl