> nieuws

Nieuws

 
21 april 2018

Tent of Nations

De Tent of Nations is een educatieve boerderij met een vredesproject van de Palestijns christelijke familie Nassar in Bethlehem in de Westbank, omringd door wegversperringen, (illegale) Joodse nederzettingen en een in aanbouw zijnde yeshiva (school van Israël). Ondanks de moeilijke omstandigheden (geen water, geen elektriciteit), bedreigingen ( vernietiging van vruchtbomen en/of –planten) en juridische procedures (om eigendom en bouwvergunningen), zet de familie Nassar zich in om - samen met vrijwilligers uit de hele wereld- hun motto “wij weigeren vijand te zijn” gestalte te geven.


Meer dan 100 jaar geleden heeft de familie Nassar het land gekocht, waarop de Tent of Nations zich bevindt. Meer dan 70 jaar na de Stichting van de staat Israël en meer dan 50 jaar na de Bezetting van de Westbank, geeft de familie Nassar uiting aan de bijbelse woorden “Overwin het kwade door het goede”. Zij gaan op een positieve wijze met hun situatie om , met name door het organiseren van educatieve zomerkampen voor Palestijnse kinderen uit de vluchtelingenkampen.


De belangrijkste motivatie is het vijanddenken te doorbreken en om te leren zelf –op een positieve manier- je verantwoordelijkheid te nemen voor alles en allen. Wilt u meer weten? De leden van Werkgroep Wereld Werk Midden Oosten komen graag het verhaal van de Tent of Nations vertellen. U kunt ook persoonlijk en/of als gemeente de Tent of Nations financieel ondersteunen; met 150 € kan al een kind deelnemen aan het zomerkamp. Doet u mee? Yvonne van de Vijver. yvonne-ulrich@hotmail.com


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Stichting Doopsgezind Wereldwerk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl