Donaties gevraagd

Donaties gevraagd om schooltassen te vullen met schoolartikelen voor kinderen in vluchtelingenkampen in het Midden Oosten.  Voor € 5,-- kan een tas gevuld worden. Wie doet mee? Uw bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer NL27 TRIO 0786880333 Doopsgezind WereldWerk, o.v.v. vulling tasjes MERK 2018.

Thuis, in doopsgezinde gemeentes en op 2 landelijke dagen wordt hard gewerkt aan tasjes en comforters (lappendekens) voor mensen in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. Ze worden daar door MCC (Mennonite Central Committee, de Doopsgezinde Amerikaanse en Canadese hulpwerk organisatie) en haar partners verspreid in vluchtelingenkampen. Volgens de verhalen zijn de mensen heel blij met de kleurige dekens die een beetje warmte en troost geven. Het feit dat iets speciaal voor hen gemaakt is, geeft “comfort”.

Ook worden in doopsgezind Nederland en Europa schooltasjes gemaakt. Deze tassen worden gevuld met schoolspullen, zoals schriften, pen en potloden, uitgereikt aan de kinderen die in de kampen naar school gaan. Deze tasjes hebben allemaal een standaard maat en patroon. Maar door de verschillende stofkeuze zien ze er allemaal anders uit, over het algemeen heel vrolijk.

Nu is het de bedoeling dat tijdens de MERK (Doopsgezinde Europese Conferentie in mei in Frankrijk) weer een container gevuld wordt met de hulpgoederen. MCC zorgt dan voor de verdere afhandeling (verzegeling, vervoer, douane…). Gestreefd wordt om 8000 tasjes in de container te hebben. Aan Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland is gevraagd om ieder 2000 tasjes te leveren. Er is dus werk aan de winkel! In het hele land, in gemeentes en thuis wordt nu geknipt en genaaid. Over het algemeen worden stoffen gebruikt die nog in de kast liggen, bijvoorbeeld oude, maar niet versleten gordijnen, oude tafelkleden, dekbedovertrekken…. Ook het verzamelen van de materialen is een creatief proces!  

Maar, dit is nog niet alles. De tasjes moeten ook van inhoud worden voorzien. De mensen in Frankrijk zullen zorgen voor een centrale inkoop van de materialen, handiger en misschien goedkoper. Nederland heeft toegezegd voor de financiën te zorgen voor de 2000 tasjes die vanuit hier geleverd worden, € 5,-- per tasje. Doopsgezind Wereldwerk staat garant voor dit bedrag van 2000 x € 5,-- = €10.000,--. Maar ook bij Wereldwerk groeit het geld niet op de rug, en het moet niet ten koste gaan van andere projecten. M.a.w. het zou mooi zijn als in Nederland geld ingezameld wordt voor de vulling van de tasjes.


Bijdragen voor dit project kunnen dus overgemaakt worden naar Doopsgezind WereldWerk, ovv vulling tasjes MERK 2018, Bankrekening NL27 TRIO 0786880333.

Meer informatie bij Doopsgezind Wereldwerk
Marjan Huisman (marjangrooters@live.nl)
Jeannette Stenvers (j.stenvers@ziggo.nl)

 
 

 

 
  Meer informatie   Facebook
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl